Coreea de Nord - Coreea de Sud. Proteste după decizia lui Kim Jong Un

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Mici grupuri de demonstranţi sud-coreeni au protestat luni faţă de participarea unei delegaţii din Coreea de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, care vor avea loc luna viitoare, cu prilejul unei vizitei la Seul a oficialilor nord-coreeni, condusă de cântăreaţa Hyon Song-wol, relatează Reuters. 

Poliţia sud-coreeană a intervenit când unul dintre grupuri a dat foc unui portret al liderului nord-coreean Kim Jong Un pe treptele gării centrale, unde Hyon şi restul delegaţiei din Nord au sosit din provincia Gangwon, unde vor avea loc Jocurile Olimpice, între 9 şi 25 februarie. 

CIO a anunţat sâmbătă că la JO 2018 vor fi prezenţi 22 de sportivi nord-coreeni, care vor participa la trei sporturi şi cinci discipline. 

Jocurile Olimpice de la PyeongChang s-au degradat la Jocurile Olimpice de la Phenian, unde Kim Jong Un promovează sistemul nord-coreean şi ameninţă cu armele sale nucleare, a declarat Cho Won-jin, un parlamentar ultra-conservator care a condus protestul. 

Curentul general

În general, majoritatea populaţiei din Coreea de Sud afirmă că participarea unei delegaţii sportive din Nord la Jocurile de la PyeongChang este binevenită, iar oficialii sud-coreeni speră să folosească acest prilej pentru a strânge relaţiile diplomatice cu Nordul, după escaladarea programului nuclear al lui Kim Jong Un. 

O serie de evenimente, care includ concerte, antrenamente comune, demonstraţii sportive, sunt planificate cu prilejul Olimpiadei. 

Hyon, o artistă foarte populară în Nord, a zâmbit şi le-a făcut cu mâna celor care o aşteptau la gara din apropierea Satului Olimpic din PyeongChang. 

Ministerul Unificării de la Seul a precizat că guvernul sud-coreean va achita costurile cazării şi transportului delegaţiei din Nord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel