Coreea de Nord - Coreea de Sud, discuții. Uniunea Europeană, mesaj

Uniunea Europeană a salutat miercuri rezultatul recentelor convorbiri la nivel înalt între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, întâlnire calificată de Bruxelles drept un pas pozitiv către îmbunătăţirea relaţiilor în Peninsula Coreeană, transmite agenţia de presă Yonhap.

Discuţiile la nivel înalt desfăşurate marţi la Panmunjom sunt un semnal încurajator şi reprezintă un pas pozitiv către ameliorarea relaţiilor intercoreene, indică declaraţia semnată de şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini.

Salutăm anunţul comun cu privire la participarea delegaţiei Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, de luna viitoare, şi la desfăşurarea de întrevederi pe teme militare între cele două părţi, ceea ce poate fi propice pentru detensionarea situaţiei în Peninsula Coreeană, adaugă declaraţia şefei diplomaţiei europene.

De asemenea, UE şi-a exprimat speranţa că discuţiile intercoreene organizate marţi vor reprezenta o cărămidă la construirea păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană şi vor pregăti terenul pentru ca RPDC să se angajeze într-un dialog mai amplu, credibil şi substanţial, în scopul denuclearizării complete, verificabile şi ireversibile a peninsulei.

Întrevederea la nivel înalt organizată marţi în zona demilitarizată de la Panmunjom a marcat primul dialog oficial între cele două Corei în ultimele 24 de luni. Cele două delegaţii au fost conduse de Ri Son-gwon, preşedintele Comitetului pentru Reunificarea Paşnică a Ţării de la Phenian, respectiv de ministrul reunificării sud-coreean, Cho Myoung-gyon, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel