Coreea de Nord a testat din nou un lansator de rachete multiplu

Kim Jong Un a supervizat un nou test al unui 'lansator de rachete multiplu de foarte mare dimensiune', au informat miercuri media oficiale, confirmând tirurile de încercare semnalate cu o zi înainte de Coreea de Sud şi în timp ce Phenianul a propus Washingtonului reluarea negocierilor privind programul său nuclear, relatează AFP.

Armata sud-coreeană a anunţat o nouă lansare de 'proiectile' - termen cu care numeşte în general rachetele balistice cu rază scurtă de acţiune -, marţi dimineaţă, din centrul Coreii de Nord.

Aceste proiectile au zburat circa 330 de kilometri după care s-au prăbuşit în Marea Japoniei. Agenţia nord-coreeană KCNA a anunţat că Kim Jong Un a condus personal pe teren acest test destinat 'să măsoare timpul de desfăşurare' a lansatorului de rachete. Ea a menţionat că mai este prevăzut cel puţin un test.

âLa sfârşitul lui august, Coreea de Nord a anunţat un test al 'lansatorului de rachete multiplu', după ce de la începutul verii a făcut numeroase exerciţii cu rachete cu rază scurtă de acţiune. Testul de marţi a avut loc la câteva ore după ce regimul nord-coreean a afirmat că este dispus să reia negocierile cu Statele Unite, în punct mort din februarie.

'Vrem să ne aflăm faţă în faţă cu SUA la sfârşitul lui septembrie, la o dată şi într-un loc asupra cărora putem conveni', a declarat luni Choe Son Hui, adjunctul ministrului de externe din Coreea de Nord.

Cele două ţări au declanşat un dialog inedit după întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong Un din iunie 2018, de la Singapore. Însă cel de-al doilea summit al lor, din februarie, de la Hanoi, s-a soldat cu un eşec şi negocierile au fost oprite de atunci, în pofida promisiunii unei relansări rapide făcute de preşedintele american şi de liderul nord-coreean cu prilejul celei de a treia întrevederi a lor, din iunie, de la frontiera dintre cele două Corei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel