Cord Meier-Klodt, opinie despre noul sediu al Institutului Goethe

Institutul Goethe
Institutul Goethe

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a declarat, vineri, la inaugurarea noului sediu al Institutului Goethe la Bucureşti, că acesta este 'un spaţiu profund european', un loc în care poate fi învăţată limba germană, o 'cheie' către un orizont mai larg.

De altfel, diplomatul a vorbit, la evenimentul de inaugurare, în română, germană şi engleză, ceea ce el însuşi a numit un 'cocktail lingvistic'. Prima urare către Institutul Goethe a fost spusă, cu umor, în engleză - 'a warm welcome to the new kid on the block' (un călduros bun-venit noului puşti din cartier - n.r.). El s-a referit şi la moto-ul institutului: 'Deschide pentru tine!'. Cord Meier-Klodt a apreciat că această expresie descrie 'un spaţiu profund european unde poţi descoperi cheile necesare pentru a te putea mişca liber prin culturi diferite'. Vorbind şi despre faptul că, prin intermediul institutului, cei interesaţi învaţă limba germană, el a subliniat libertatea de mişcare pe care tinerii o au în prezent. 'Tineretul european modern merge unde-i place, unde găseşte spaţiul creativ potrivit, fie la Berlin, la Londra sau la Cluj', a spus diplomatul.

"Institutul şi-a găsit în sfârşit casa potrivită"

Cord Meier-Klodt a vorbit şi despre trecutul Institutului Goethe, care, până în 2007, a avut sediul unde în prezent este reşedinţa ambasadorului Germaniei. 'Ne place reşedinţa noastră şi nu e greu de înţeles că, trăind acum acolo, nu vrem să trăim cu conştiinţa încărcată (...) De aceea sunt extrem de uşurat că Institutul şi-a găsit în sfârşit casa potrivită', a glumit el. Cord Meier-Klodt a prezentat şi oferta Institutului Goethe. 'La ofertă specială veţi găsi limba germană şi un spectru larg de activităţi culturale, de la cele mai clasice până la cele foarte contemporane - muzică, film, teatru, arte digitale, jocuri. (...) Învăţaţi germană şi aveţi cheia către un spaţiu european mai larg şi toate acestea în acest oraş frumos şi ţară frumoasă, cu o tradiţie pluriculturală, plurietnică plurilingvistică şi profund europeană, ce include rădăcinile germane şi datează de secole', a punctat ambasadorul Germaniei la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel