Copil de 4 ani, mort în accident rutier la Murgeni. Se fac verificări la SAJ şi IPJ Vaslui

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Se fac verificări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, după ce un copil de patru ani a murit la Murgeni, lovit de o maşină. Se verifică, astfel, modul de intervenţie al poliţiştilor şi salvatorilor de pe ambulanţă. 

Verificările au loc după ce au apărut o serie de acuzaţii cu privire la faptul că echipajul de pe salvare a ajuns cu întârziere iar minorul lovit de o maşină a stat aproximativ o jumătate oră pe carosabil, fără ca nimeni să intervină. În urma verificărilor interne demarate în cadrul SAJ Vaslui, reprezentanţii instituţiei au precizat că în oraşul Murgeni există un singur echipaj medical de urgenţă, care se afla la alt caz, motiv pentru care la solicitarea privind accidentarea copilului de 4 ani, care a decedat ulterior, a fost alocat un echipaj medical din municipiul Bârlad.

"La ora 19,58, în urma unui apel la 112, SAJ Vaslui a fost anunţat de producerea unui accident rutier în localitatea Murgeni, soldat cu o singură victimă, un copil de 4 ani lovit de un autoturism. La eveniment a fost dirijat la ora 20,00 un echipaj de tip C2 din substaţia Bârlad, care a plecat la caz în câteva secunde. Acesta a ajuns la locul solicitării la ora 20,24 şi a găsit victima în stop cardio-respirator cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic şi traumatism important membrul superior stâng. S-au efectuat manevre de resuscitare cardio-respiratorie conform protocolului, fără rezultat favorabil. A fost declarat decesul. Menţionăm că în localitatea Murgeni există un singur echipaj medical de urgenţă de tip B2 aparţinând SAJ Vaslui. La momentul evenimentului de mai sus, acest echipaj nu era disponibil, deoarece fusese alocat la ora 19,46 la o altă solicitare, respectiv accident rutier în localitatea Sărăţeni", se arată în comunicatul de presă transmis de SAJ Vaslui.

Poliţiştii de la faţa locului, cercetaţi 

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a dispus joi efectuarea unor verificări cu privire la intervenţia poliţiştilor în acelaşi caz.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări cu privire la intervenţia poliţiştilor în cazul acestui accident rutier, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.Verificările sunt desfăşurate de ofiţeri din cadrul Compartimentului de Control Intern al instituţiei", se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Un copil în vârstă de 4 ani, din oraşul Murgeni, a fost accidentat mortal, marţi seara, el fiind lovit de o autoutilitară în timp ce încerca să traverseze strada. Potrivit IPJ Vaslui, copilul ar fi apărut brusc în faţa conducătorului auto, un bărbat de 35 de ani, din oraşul Murgeni, iar acesta l-a lovit pe minor în plin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel