Copiii sub 2 ani nu ar trebui lăsaţi deloc în faţa ecranelor digitale, recomandarea OMS

taxa radio-tv
taxa radio-tv

Copiii cu vârste sub 2 ani nu ar trebui să-şi petreacă deloc timpul în faţa ecranelor digitale, afirmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în noile recomandări concepute pentru prevenirea bolilor ce se dezvoltă mai târziu în timpul vieţii, relatează dpa.

Agenţia ONU, cu sediul la Geneva, a publicat miercuri primele recomandări privind timpul pe care copiii cu vârste sub 5 ani ar trebui să îl petreacă făcând mişcare, dormind şi vizionând programe la televizor sau conţinuturi online.

"Lipsa de activitate fizică a fost identificată ca fiind un principal factor de risc de mortalitate la nivel global şi un factor care conduce la creşterea excesului în greutate şi la obezitate", a scris OMS.

Bebeluşii ar trebui să aibă activitate fizică cel puţin 30 de minute zilnic şi acest timp ar trebui extins la cel puţin trei ore după împlinirea vârstei de un an, conform recomandărilor OMS.

Care ar fi timpul limită de utilizare a dispozitivelor

Privitul la televizor sau la dispozitivele mobile ar trebui limitat la o oră în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani.

"Ceea ce este esenţial la această vârstă este interacţiunea cu persoana care îl îngrijeşte", a declarat expertul OMS în sănătate publică Juana Willumsen, recomandând joaca în locul privitului la ecran.

În plus, OMS recomandă ca nou-născuţii să aibă cel puţin 17 ore de somn, care scade treptat la 10 ore până la vârsta de 3 ani. Normele OMS sunt similare cu liniile directoare naţionale existente în Australia, Canada, Statele Unite şi Noua Zeelandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel