Copii repatriați din Siria

Autorităţile franceze au repatriat vineri "mai mulţi" copii ai unor jihadişti, ''orfani şi izolaţi, în vârstă de aproximativ cinci ani, aflaţi în tabere în nord-estul Siriei", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe francez, relatează AFP.

"Aceşti copii sunt supuşi unei monitorizări medicale şi psihologice speciale şi au fost predaţi autorităţilor judiciare", a precizat ministerul într-un comunicat.

Textul, care nu precizează numărul de copii, subliniază că "rudele în cauză, care erau în contact cu Ministerul Europei şi Afacerilor Externe, au fost informate".

"Franţa mulţumeşte Forţelor democratice siriene pentru cooperarea lor, care a făcut posibil acest lucru. Decizia a fost luată cu privire la situaţia acestor copii foarte tineri, în special vulnerabili", a adăugat ministerul.

Despre aceşti copii a vorbit şi preşedintele Emmanuel Macron în timpul vizitei efectuate în Kenya. "În ceea ce priveşte copiii, este vorba despre o abordare de la caz la caz, care se desfăşoară în special în colaborare cu Crucea Roşie Internaţională. Este o abordare umanitară care este urmată şi cu mare vigilenţă ", a spus Macron.

"Cât despre cetăţenii francezi adulţi, luptători şi jihadişti care au urmat Daesh (gruparea Stat Islamic) în Levant, poziţia Franţei nu s-a schimbat: ei trebuie să fie judecaţi pe teritoriul unde au comis crimele", a indicat vineri Ministerul Afacerilor Externe. "Este o chestiune de justiţie şi securitate în acelaşi timp", a concluzionat sursa citată.

Vezi și: Raport Siria. Peste 300 de atacuri chimice au fost lansate împotriva civililor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel