Copiii cu dizabilităţi din Braşov ar putea fi obligaţi să renunţe la orele de terapie

în urma unor neînţelegeri iscate între reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale care ofereau servicii de terapie şi municipalitate, de care aparţin spaţiile în care se desfăşurau acestea, părinţii mai multor copii cu dizabilităţi din Braşov, beneficiari ai Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale, ar putea să fie nevoiţi să renunţe temporar la orele de terapie, anunţă Agerpres. 

Din spusele coordonatorului Asociaţiei "Copii de Cristal", Corina Vorovencii, mai mulţi copii cu diverse forme de dizabilităţi, însoţiţi de părinţi, şi coordonatori ai unor ONG-uri, au fost împiedicaţi să intre, luni, în spaţiile de terapie. Motivul ar fi discuţiile dintre municipalitate şi respectivele ONG-uri privind plata chiriei. 

Ea a susţinut că, odată cu finalizarea parteneriatului dintre asociaţii şi primăria municipiului Braşov, pe 20 aprilie, cele cinci ONG-uri care mai rămăseseră parteneri în proiect şi care prestau servicii de terapie în cadrul centrului, au fost somate de DAS, "de vineri pe luni" să părăsească spaţiile.

Singura soluţie, participarea la licitaţie 

Soluţia oferită de municipalitate a fost ca aceste asociaţii să participe, alături de alţi ofertanţi, la licitaţia care se va organiza, în luna mai, pentru atribuirea în chirie a spaţiilor respective, a susţinut Corina Vorovencii. În prezent, 100 de copii cu autism ar beneficia de terapie în cadrul centrului.

În replică, purtătorul de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban, a precizat, pentru AGERPRES, că scoaterea la licitaţie a acestor spaţii "este singura soluţie legală" în condiţiile expirării parteneriatului cu respectivele ONG-uri.

"Nu i-am notificat de pe o zi pe alta, trebuiau să ştie de acum cinci ani că în data de 20 aprilie acest parteneriat va expira şi să caute soluţii. I-am notificat în urmă cu o lună şi apoi, din nou, vineri. Mai mult, în procesele verbale ale întâlnirilor pe care le-am avut de-a lungul timpului este scris că am discutat această problemă, pentru a se putea găsi soluţii pentru continuarea serviciilor oferite beneficiarilor după încheierea parteneriatului", a subliniat Monica Chelban.

Legea spune că ONG-urile pot beneficia de spaţii fără a plăti chirie doar dacă sunt de utilitate publică sau dacă desfăşoară activităţi de binefacere.  "Poate că este momentul să oferim şi altor ONG-uri şansa sau poate că actualii noştri colaboratori vor continua activitatea în aceste sedii. Însă singura soluţie legală este să scoatem la licitaţie aceste spaţii", a explicat Monica Chelban.

Preţul de pornire a fost fixat la 5,24 lei pe metru pătrat, spaţiile respective reprezentând câteva sute de metri pătraţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel