Copii puși să facă mătănii. DGASPC Sălaj face verificări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj face mai multe verificări după ce mai mulți copii au fost puși să facă mătănii și ă sărute asfaltul. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj face verificări în cazul copiilor puşi să facă mătănii la activităţile unei asociaţii de caritate din judeţ, în urma unei înregistrări apărute în spaţiul public, în care mai mulţi minori fac mătănii şi sărută pământul, sub supravegherea unei femei ce foloseşte cu aceştia un limbaj neadecvat.

Într-o postare apărută iniţial pe pagina de Facebook a Asociaţiei Inimioare Fericite, din Bobota, asociaţie coordonată de stareţul mănăstirii din localitate, Mina Pletosu, un grup de copii face câte 20 de mătănii şi sărută suprafaţa de beton pe care se află, sub supravegherea unei femei cele le spune că urmează să participe, duminică, 2 august, la Festivalul Inimioarelor Fericite, găzduit de Mănăstirea Bobota. În aceeaşi filmare, femeia îi admonestează pe cei care nu sunt cuminţi şi îi pune să facă, suplimentar, mătănii.

"Directorul adjunct al instituţiei şi un coleg s-au deplasat astăzi la Bobota, pentru a face verificări în acest caz. Din primele date, se pare că filmarea nu a fost realizată în incinta mănăstirii Bobota, ea fiind realizată la Tăşnad, unde asociaţia a dus grupul de copii, într-o excursie ce a mai inclus vizita unor obiective turistice, inclusiv din Sălaj. În grup au fost copii din Sălaj, dar şi din alte judeţe, precum Cluj. Mai întâi trebuie să vedem contextul în care s-au întâmplat toate acestea. Oricum, comportamentul femeii nu este unul corespunzător, inclusiv modul de comunicare cu copiii", a precizat luni, pentru AGERPRES, Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj.

Imaginile au devenit virale pe internet

Vizita la Tăşnad a copiilor este semnalată şi pe pagina de Facebook a asociaţiei, unde se precizează că este "o adevărată reuniune sălăjeano-clujeano-sătmăreană", cu 30 de copii din comunele Bobota - Sălaj, Supur - Satu Mare şi Ţaga-Cluj, alături de cercetaşii francezi şi Divizia VOLO a Asociaţiei Inimioare Fericite

Preşedintele Asociaţiei Inimioare Fericite, stareţul Mina Pletosu, a menţionat, la rândul său, că un punct de vedere oficial va fi formulat în cursul zilei, sub forma unui comunicat de presă.

"Dacă urmăriţi activitatea noastră din ultimii patru ani, de la înfiinţare, veţi vedea ce facem noi cu adevărat. Vom formula, chiar astăzi, un comunicat de presă cu privire la acest incident", a declarat, luni, pentru Agerpres, stareţul mănăstirii Bobota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel