Urmărește emisiunea live


Copa America: Francisco Maturana, consilier tehnic al naţionalei Venezuelei

Legendarul antrenor columbian Francisco Maturana a fost numit consilier tehnic al reprezentativei de fotbal a Venezuelei, cu câteva zile înainte de Copa America 2019, a indicat duminică naţionala venezueleană într-un comunicat, potrivit AFP. 

Anunţul a fost făcut duminică, imediat după victoria cu 3-0 în amicalul cu SUA, disputat la Cincinnati (Ohio). Marturana, în vârstă de 70 de ani, a fost selecţionerul Columbiei la două Cupe Mondiale (1990 şi 1994). La Mondialul din 1994, echipa sa a fost învinsă de România în primul meci din grupă (1-3). Sub conducerea tehnicianului, Columbia a câştigat pentru prima şi ultima oară în istoria sa Copa America în 2001, pe teren propriu.

Un mare succes pentru Maturana a fost să câştige Copa Libertadores în 1989 cu formaţia columbiană Atletico Nacional. Începând din 2012, el a antrenat doar o echipă din ţara sa, Once Caldas, în 2017, timp de jumătate de an, fără rezultate deosebite. Venezuela, antrenată de Rafael Dudamel, va debuta sâmbătă la Copa America, împotriva echipei statului Peru, după care va întâlni Brazilia, gazda competiţiei, şi Bolivia, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel