Contul unei parohii, golit. Reacția preotului tras la răspundere

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi delapidare, după ce autorităţile locale din Stănileşti au sesizat faptul că banii alocaţi unei parohii din comună nu mai sunt în cont.

Potrivit primarului comunei Stănileşti, Liviu Zaharia, în anul 2016 primăria a alocat suma de 30.000 de lei parohiei din satul Chersăcosu, pentru efectuarea unor lucrări de consolidare la lăcaşul de cult, dar din cauza faptului că aceste lucrări nu au mai început, autorităţile au cerut explicaţii cu privire la ceea ce s-a făcut cu banii, iar preotul paroh a spus că suma i-a fost solicitată de un reprezentant al Episcopiei Huşilor, care deţinea funcţia de contabil în cadrul instituţiei.

"În urmă cu aproximativ o lună, un consilier mi-a semnalat faptul că banii nu ar mai fi în cont, deşi noi ştiam că există. L-am contactat pe preotul paroh, am avut o discuţie cu el şi i-am spus că nu este corect acest lucru. Preotul mi-a transmis că a dat banii unei persoane care i-a promis că îl va ajuta în momentul în care vor fi începute lucrările. Noi am dat aceşti bani cu bună-credinţă, dorind să venim în sprijinul oamenilor din parohie, dar ce s-a întâmplat mai apoi cu banii nu mai ştim", a declarat primarul comunei Stănileşti, Liviu Zaharia.

Angajatul Episcopiei Huşilor, care i-ar fi cerut banii din cont preotului paroh, i-ar fi eliberat acestuia nişte facturi despre care se presupune că sunt false.

"Există în lucru un dosar în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi delapidare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Angajatul din cadrul Episcopiei Huşilor şi-a dat demisia în cursul lunii noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel