Controversă cu marele cutremur de peste 7 grade. Administratorii Seismic Center, mesaj pentru directorul INFP

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Administratorii 'Seismic Center – Predicție și alertă cutremur' au reacționat pe pagina de Facebok a fundației după explicațiile oficiale ale directorului general INFP, Constantin Ionescu, cu privire la faptul că un seism nu ar putea fi prezis cu 6 ore înainte.

'Raspundem aici D-lui Constantin Ionescu dupa cum si dumnealui lasa mesaje in presa in loc sa ne contacteze:


1. Seismic Center activeaza public de la inceputul anului 2017 iar cercetatori din cadrul Institutului pentru Fizica Pamantului stiu inca de atunci de existenta noastra ca si echipa de cercetare, probabil este o problema de comunicare in cadrul institutului de n-ati aflat si dumneavoastra sau cineva va informat gresit.


2. Afirmatia dumneavoastra : "Deocamdată nu se pot prezice cutremurele cu 6 ore înainte. Nu există nici tehnologie, nici cercetările din zona seismică din Vrancea nu permit o astfel de estimare exactă." contravine in primul rand rezultatelor activitatii Institutului Academiei Romane de Geofizica ((Software de prealertare seismică (versiunea Beta) a instituţiilor abilitate sa intervină în caz de cutremur)http://www.geodin.ro/electromagnetism-dynamics-of-lithosph…/), iarasi nu sunteti informat deoarece ei detin un dispozitiv de prognoza poate si predictie destul de exact, pe baza cercetarilor din zona seismica Vrancea, pe langa cercetarile private efectuate de Seismic Center. Cunoscand de mult timp aceasta tehnologie Geodin recunoscuta si de NASA de ce afirmati contrariul sau nu specificati ca aceste afirmatii sunt doar din partea INFP sau ca si opinie personala?


3. Avem dezvoltata deja impreuna cu partenerii nostrii o tehnologie software si hardware plus un dispozitiv ce permite pre-detectia cutremurelor majore intr-un interval de la 2 saptamani pana la 6 ore inainte ca seismele sa se produca, aceasta tehnologie este inclusa deja in proiecte de colaborare cu institutii din strainatate dar si din Romania. Tehnologia Seismic Center a fost utilizata si in detectia cutremurului din Romania de pe data de 28 octombrie 2018 in mod public iar detalii publicate despre aceasta exista deja de anul trecut. Aceste proiecte vor fi facute public in curand, proiecte sunt deja afisate in sectorul public online dar probabil insitutiile nu au aflat de ele pentru ca nu au departamente care sa se intereseze ce exista in sectorul privat si asteapta ca sectorul privat sa vina la ei ceea ce reprezinta o practica mai putin echitabila, iar astfel de practici si declaratii nu vor conduce niciodata la o colaborare productiva.


4. Asteptam cu nerabdare in anii ce urmeaza (respectiv pana la finele lui 2024) sa vedem rezultatele INFP, in special ale departamentului care a efectuat cercetari de zeci de ani in domeniul precursorilor si prognozei seismice, nu din motivul ca dorim noi personal acest lucru dar urmeaza evenimente seismice importante si populatia trebuie respectata si informata corect.' au scris Seismic Center – Predicție și alertă cutremur pe pagina de Facebook.

Vezi știrea anterioarăSeismic Center, predicție CUTREMUR de peste 7 grade. Constantin Ionescu, director INFP, explicații oficiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel