Control BĂNCI. Șeful ANPC dezvăluie ce nereguli a găsit

Președintele ANPC, Bogdan Pandelică, a vorbit, la Antena 3, despre controalele făcute la bănci și ce au descoperit. 

”Vă pot da câteva cifre în urma demersurilor și acțiunilor noastre. Vorbim despre amenzi de peste 15 miliarde de lei vechi, peste 132.000 de euro recuperați de la bănci în favoarea consumatorilor, peste 375.000 de CHF și peste 60.000 de dolari. Există o serie de sesizări din partea consumatorilor cărora le-au fost afectate interesele economice. În continuare primim peste 40-50 de reclamații pe zi privind sistemul bancar din România. (...)

Peste 17 bănci sunt cu astfel de probleme legate de nerespectarea legislației în domeniul protecției consumatorilor.” a spus Bogdan Pandelică la Antena 3. 

Șeful ANPC a dat exemple de nereguli: ”Impunerea de către bancă în mod unilateral a unei garanții imobiliare suplimentare, ceea ce nu este trecut în contract. Pentru cel fără suficiente cunoștințe în domeniu, nu ia acest lucru în calcul și se trezește cu o situație impusă. Inducerea în eroare a consumatorilor prin promovarea unor dobânzi zero. Primește un credit de la un IFN pentru 45 de zile în care nu trebuie să plătească dobândă și-n a 46 zi se trezește că trebuie să plătească cu 50% mai mult. Lipsa de informare, percepere de dobânzi și comisioane abuziv, nu mai vorbesc despre clauzele abuzive.”

ANM a publicat un raport de 130 de pagini cu privire la controalele la bănci. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel