Secarea lacului Colibița aduce control de la Apele Române. Dejecții deversate în apă

ANAR anunță începerea unui control în arealul Acumulării Colibiţa.

Administraţia Naţională 'Apele Române' (ANAR) anunţă demararea unor controale în zona arealului Acumulării Colibiţa, ca urmare a informaţiilor din mass-media, conform cărora proprietarii unor imobile situate în acea zonă deversează apă menajeră în lac, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis miercuri Agerpres.

'În urma unor informaţii apărute în spaţiul public, conform cărora proprietarii unor imobile situate în arealul Acumulării Colibiţa deversează apă menajeră în lac, directorul general al AN 'Apele Române', Victor Sandu, a dispus efectuarea unui control în regim de urgenţă de către Inspecţia Bazinală a Apelor (IBA). De asemenea, directorul general al ANAR a cerut echipei de control ca, la finalul acţiunii, să prezinte raportul de control şi propuneri de măsuri', se menţionează în comunicatul citat.

Conform ANAR, Acumularea Colibiţa, amplasată pe râul Bistriţa, este realizată printr-un baraj din anrocamente cu mască din beton asfaltic cu un volum total de circa 100 de milioane, un volum util de 75 milioane mc şi un volum de atenuare a undelor de viitură de 25 milioane mc, care asigură resursa de apă pentru alimentarea cu apă a localităţilor din aval, inclusiv a municipiului Bistriţa, precum şi apărarea împotriva inundaţiilor a acestei zone.

Pro TV a dezvăluit, marți, că lacul Colibiţa, din Munţii Călimani, este pe cale să devină o bombă ecologică. În zonă nu există canalizare, iar proprietarii de pensiuni au improvizat tuburi de scurgere şi dejecţiile se varsă direct în apă.

Citește și:

Dieta cu ouă și grapefruit. Slăbești până la 10 kilograme

Dieta indiană. Slăbești rapid în 7 zile. Plan alimentar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel