Contribuții pilon 2 pensie. Olguța Vasilescu: Este o soluție a Comisiei de Prognoză

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Olguța Vasilescu a vorbit despre documentul care prevede ca în cazul pilonul doi de pensii contribuțiile să fie suspendate. 

Olguța Vasilescu spune că în document este prezentată o soluție a Comisiei de Prognoză. Ministrul Muncii spune că nu este de acord cu această soluție.

"E o soluție a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanță de urgență, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la ministerul Muncii. Eu nu sunt de acord cu ea," a spus Olguța Vasilescu la Antena 3.

Ce prevede documentul 

Proiectul precizează că în perioada 1 iulie 2018 - 31 decembrie 2018 contribuțiile la pilonul doi de pensii vor fi suspendate.

Conform documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget", cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018". 

Dragnea, tranșant 

Liviu Dragnea a răspuns foarte dur zilele trecute când a fost întrebat despre o posibilă renunțare la pilonul 2 de pensii.

”Eu sunt mai dur şi doamna prim-ministru este mai elegantă. Vă spun: este o prostie şi o minciună. Asta ca să nu complicăm răspunsul”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în momentul în care premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă Executivul intenţionează să introducă o cotă zero la contribuţiile la pilonul II de pensii.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel