Contribuții angajator-angajat, impozit 0. Tudose: Nu scad salariile

 Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că salariile nu vor scădea, rămân cel puţin la fel sau vor creşte, întrebat ce se va întâmpla cu salariile după ce contribuţiile vor fi trecute de la angajator la angajat. El spune de asemenea că impozitul pentru veniturile sub 2000 de lei va fi zero din 2019. 

"Nu scad sub nicio formă şi o luăm de la capăt: este un mecanism prin care salariile rămân cel puţin la fel, ele vor creşte. A fost discuţia dacă această măsură aplicată la sistemul de stat este clar că generează creşteri, fiindcă statul, da, va transfera salariul brut de astăzi pe suma care permitea înainte cheltuielile cu angajatul şi că dacă privatul va face acelaşi lucru. Am avut consultări cu tot ce înseamnă patronate - şi cele mai mari, şi cele mai mici. Rezultatul discuţiilor a fost că ei au spus toţi la unison acelaşi lucru: este o oportunitate pe care ne-o oferă statul ca în aceeaşi anvelopă de cheltuieli să plătim mai bine oamenii, fiindcă România a intrat în zona în care începe o competiţie acerbă pe piaţa forţei de muncă, firmele nemaigăsind foarte uşor angajaţi şi atunci a-ţi păstra personalul devine o prioritate pentru orice angajator sănătos la cap", a susţinut Mihai Tudose. 

Premierul s-a referit şi la "vaietele" exprimate în spaţiul public cu privire la faptul că unii patroni vor scădea lefurile după aplicarea noii Legi a salarizării şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. 

"De asemenea, acele vaiete că... cu ocazia acestei legi vor fi privaţi care vor scădea lefurile. Dumnezeule, puteau să o facă şi astăzi! E la privat. Nu, ei vor folosi acest mecanism pentru a-şi motiva mai bine oamenii. (...) Nu scade netul, indiferent cum... Până la urmă, va trebui cu toţii să mai aşteptăm câteva luni, vom intra în ianuarie şi veţi vedea că nu scade nimic nicăieri", a subliniat Tudose. 

Impozit zero, din 2019

Premierul a mai spus că impozitul sub 2.000 de lei va fi zero începând din 2019, aşa cum se prevede programul de guvernare. 

"Este în programul de guvernare, nu este în programul de guvernare din 2017. Încercăm să-l băgăm din 2019, dacă... în funcţie de dezvoltarea economică. (...) Este din 2019 în programul de guvernare, odată cu impozitul global. Deci, erau legate câteva. Să vedem, cu impozitul global, dacă ajungem la nivelul acela de interconectivitate financiară, ca să putem implementa sistemul, dar dacă lucrurile merg aşa cum trebuie şi cum se arată (...) în viaţa reală, credem că vom putea introduce şi aşa", a precizat Tudose, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel