Contrabandă cu ţigări: Focuri de armă la graniţă

Politţia de Frontieră a folosit focuri de armă pentru oprirea unor persoane implicate în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru oprirea unor persoane implicate în contrabanda cu ţigări, precizează un comunicat de presă al instituţiei, remis, vineri, Agerpres.

'Pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, care au lovit intenţionat autovehiculul instituţiei şi care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment. (...) Echipajul mobil al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană', menţionează comunicatul.

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi după o urmărire de aproximativ 2 km, timp în care şoferul a schimbat banda de mers, acroşând intenţionat autospeciala poliţiei de frontieră, a oprit în afara părţii carosabile. În acel moment, din maşină au ieşit două persoane care au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce şi pentru că bărbaţii nu s-au supus, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, potrivit sursei citate.

1500 de pachete de ţigări

În urma acţiunii, a fost reţinut un bărbat de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Tânărul reţinut a acuzat dureri abdominale şi a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru consult de specialitate, fără a necesita internare.

[citeste si]

În urma primelor verificări efectuate, în maşină au fost descoperite două colete cu ţigări, care conţineau cantitatea de 1.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.600 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi distrugere. Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel