Contrabandă cu parfumuri la Brașov. Grupare destructurată de poliție

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice din Brașov au efectuat cinci percheziţii în Brașov, într-un dosar penal de contrabandă.

Au fost vizate domiciliile unor persoane fizice, bănuite că ar fi introdus în țara noastrăproduse de parfumerie, cosmetice și articole de îmbrăcăminte, purtând denumirile unor mărci celebre, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele ar fi fost fabricate în spaţiul extracomunitar, respectiv în Turcia, și nu ar fi fost declarate la organele vamale, în scopul sustragerii de la plata T.V.A. –ului şi a taxelor vamale aferente.

Ulterior, acestea ar fi fost comercializate către clienți din România și din spațiul comunitar, ca produse de origine.

Mii de produse au fost confiscate de polițiști

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5.200 de parfumuri, 130 de produse cosmetice și peste 900 de articole de îmbrăcăminte, valoarea lor de piață estimată fiind de 450.000 de lei.

Polițiștii au condus la audieri patru persoane, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice și de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel