Contra știe, naționala trebuie să poată. Ce așteaptă selecționerul de la România - Malta

Cosmin Contra a făcut deja planul tactic pentru meciul cu Malta de duminică și speră să marcăm cât mai multe goluri.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca jucătorii săi să se impună la o diferenţă cât mai mare de scor în partida cu Malta de duminică deoarece golaverajul ar putea conta la sfârşitul campaniei de calificare la EURO 2020.

"În fotbalul actual nu mai există termenul de formalitate dacă nu tratezi meciul cu seriozitate şi nu respecţi adversarul de la început. Le-am transmis jucătorilor să marcăm gol cât mai repede, să încercăm să câştigăm la o diferenţă cât mai mare, pentru că golaverajul poate să conteze la sfârşitul acestei campanii. Şi atunci e important ca mâine să intrăm pe teren conştienţi de ce avem de făcut şi de câtă presiune trebuie să punem asupra adversarului ca să marcăm repede. În principiu, dacă nu se va schimba nimic azi, atunci George Puşcaş va face parte din primul unsprezece cu Malta", a afirmat el.

Suedia și Norvegia adevăratul pericol

Cosmin Contra este de părere că echipei naţionale îi va fi foarte greu să câştige cu Suedia şi Norvegia fără susţinerea suporterilor, în situaţia în care România va fi sancţionată de UEFA pentru incidentele produse de fani la partida cu Spania de joi seara.

"Pentru noi urmează patru finale şi indiferent de rezultatul de egalitate pe care am fi putut să-l scoatem cu puţin noroc în faţa Spaniei, tot de noi depindea dacă ne calicăm la Campionatul European. E clar că acum orice mini-pas greşit va însemna şanse mult mai mici de a ne califica. Dar dacă vom câştiga cele patru meciuri vom ajunge la EURO 2020. Am făcut apel la suporteri înainte de meciul cu Spania, dar anumite incidente s-au repetat şi acum riscăm să jucăm fără spectatori nişte meciuri care ne-ar putea duce la un Campionat European. Suntem recidivişti, iar dezavantajul de a fi suspendaţi va fi enorm. Să câştigăm acasă fără spectatori cu Suedia şi Norvegia va fi foarte, foarte greu", a explicat Contra.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, duminică, de la ora 19:00, pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, selecţionata Maltei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel