Urmărește emisiunea live


Consumul de nuci, efecte nebănuite pentru bărbați

Nuci
Nuci

Consumul de fructe cu coajă tare precum nucile pot ameliora sperma bărbaţilor, potrivit unui studiu publicat miercuri de cercetătorii unei universtăți din Spania.

Cercetători de la universitatea Rovira i Virgili din Reus (Spania) au despărţit 119 bărbaţi "în stare bună de sănătate" cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, în două grupuri. Unii dintre ei au urmat regimul alimentar obişnuit cu fructe fără coajă tare; în timp ce celălalt grup şi-a completat regimul cu 60 de grame pe zi de amestec de migdale, alune şi nuci.

După 14 săptămâni, sperma celui de-al doilea grup de bărbaţi a cunoscut o ameliorare. Cercetătorii au notat o îmbunătăţire cu circa 16% a numărului spermatozoizilor, cu 4% a vitalităţii, cu 6% a mobilităţii şi cu 1% a morfologiei lor, potrivit unui comunicat al Societăţii europene a reproducerii umane şi embriologiei Aceşti patru parametri sunt foarte importanţi pentru fertilitatea masculină, notează autorul principal al studiului, Albert Salas-Huetos.

Schimbări sesizabile pentru cei care vor să devină tați

Biologul spaniol a precizat însă că este prematur să se facă o recomandare tuturor bărbaţilor care vor să devină taţi. "Nu putem spune asta, bazându-se strict pe rezultatele studiului. Însă probele dovedite de cercetare arată că schimbările în favoarea unei vieţi mai sănătoase, precum un regim alimentar sănătos, ar putea ajuta la concepţie", a explicat el.

Allan Pacey, profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie), a declarat la rândul său, că nu este 'surprins că un regim bogat în fructe uscate este asociat unei ameliorări a calităţii spermei". Dar a considerat că "mulţi alţi factori ar putea fi incluşi în ecuaţie, alături de faptul ca bărbaţii să conştientizeze şi schimbe unele aspecte din viaţa lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel