Consumul de alcool îmbunătățește accentul în limbi străine (studiu)

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

Alcoolul crește încrederea în sine și reduce anxietatea socială, ambele fiind de așteptat să îmbunătățească capacitatea lingvistică atunci când interacționează cu o altă persoană. Mai mult, mulți vorbitori bilingvi consideră că își pot îmbunătăți astfel capacitatea de a vorbi a doua limbă. Scopul acestui studiu experimental realizat de cercetători de la Universitatea din Maastricht, Universitatea din Liverpool și King's College din Londra, a fost de a testa pentru prima dată aceste predicții opuse, după cum se explică într-un comunicat publicat la 19 octombrie pe site-ul Universității din Maastricht, maastrichtuniversity.nl.

Cercetătorii au supus unui test 50 de persoane a căror limbă natală este germana și care studiază la Universitatea din Maastricht, în Olanda. Toți subiecții, care au învățat recent să vorbească, să citească și să scrie în olandeză, au trebuit să vorbească cu un olandez timp de 2 minute, după ce jumătate dintre ei au băut un pahar de apă, iar cealaltă jumătate a consumat o cantitate de alcool în funcție de greutatea lor (echivalentul unei beri pentru un om de aproximativ 70 de kilograme), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel