Urmărește emisiunea live


Consultări la Cotroceni. Orban, declaraţii după anunţul lui Iohannis

"Salutăm decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a invita partidele politice la consultări, la Cotroceni, pentru a transpune în realitatea politică şi juridică, voinţa exprimată de cetăţenii români în cadrul referendumului convocat de preşedintele României", transmite Ludovic Orban, preşedintele PNL. 

"Daţi-mi voie să le mai mulţumesc încă odată, să le transmit aprecierea şi respectul meu, tuturor românilor care s-au prezentat la vot şi au votat în favoarea referendumului convocat de preşedintele României.

Timp de 2 ani şi jumătate, o majoritate parlamentară condusă de PSD şi un Guvern certat cu legea, cu bunul simţ şi cu voinţa populaţiei şi-a bătut joc de justiţie, a călcat în picioare drepturile şi libertăţile cetăţenilor români, a agresat sistematic independenţa justiţiei şi a turnat pe bandă rulantă acte normative şi alte proceduri menite să strivească drepturi şi libertăţi individuale, să calce în picioare independenţa magistraţilor, să distrugă orice funcţionalitate a justiţiei în România şi să pună capăt luptei anticorupţie.

6.500.000 de români au spus ,,DA,, la referendum şi au spus "INTERZIS" amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie. Începând de astăzi, în România, orice deţinător de putere, care fură va fi pedepsit. Românii au spus foarte limpede, că voinţa lor este să fie conduşi de oameni cinstiţi, de oameni care respectă legea şi că orice deţinător de putere, care săvârşeşte infracţiuni de corupţie, să fie pedepsit pentru faptele sale", transmite Ludovic Orban.

"Partidul Naţional Liberal va participa la consultările de la Cotroceni"



"De asemenea, în cadrul referendumului, românii au spus "STOP" Ordonanţelor de Urgentă în domeniul justiţiei şi "STOP" Ordonanţelor de Urgenţă care nu sunt supuse controlului constituţional.

Partidul Naţional Liberal va participa la consultările de la Cotroceni. Luni, am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului. Vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul Partidului Naţional Liberal la aceste consultări.

Pentru noi, voinţa exprimată de cetăţean este lege. Pentru noi, orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesare pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este de asemenea, prioritate zero şi va fi sprijinită de Partidul Naţional Liberal.

Încă din primul moment în care preşedintele României a luat decizia de a convoca referendumul şi de a da dreptul cetăţenilor români să oprească asaltul forţelor PSD-ALDE anti-justiţie împotriva dreptăţii, încă din primul moment, Partidul Naţional Liberal a fost alături de preşedintele României, s-a implicat în campanie cu toată forţa sa politică, cu toată forţa sa organizatorică, toţi membrii Partidului Naţional Liberal au fost implicaţi în susţinerea acestui referendum şi au contribuit alături de preşedintele României la rezultatul covârşitor al votului dat de cetăţenii români.

Le transmit un mesaj tuturor oamenilor politici din celelalte partide, să nu îndrăzniţi să vă opuneţi voinţei exprimate de cetăţeni. Voinţa exprimată de popor, care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă de a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstituţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România", a mai declarat preşedintele PNL.

Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar



"Preşedintele României a decis foarte bine să cheme partidele politice la consultări. Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor de modificare a Constituţiei şi a legislaţiei, pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţean se transpune în practică.

În ceea ce ne priveşte, Partidul Naţional Liberal este consecvent câtorva idei clare în acţiunea politică, în acţiunea publică. Toleranţă zero faţă de corupţie, integritate în exercitarea funcţiei publice, asigurarea unei justiţii independente, care să poată să facă dreptate fiecărui cetăţean român, o funcţionare a puterilor judecătoreşti constituţională ca o putere de sine stătătoare şi non intervenţia politicului în funcţionarea justiţiei", a mai declarat Ludovic Orban.

(Despre asperităţile şi atacurile dintre partidele de Opoziţei, respectiv ale liderului USR, Dan Barna, la adresa liderului PNL)

Partidul Naţional Liberal este un partid democratic, un partid serios, care ţine cont în acţiunea sa politică de voinţa exprimată de cetăţeni.

În 26 mai, cetăţenii au hotărât, prin referendum, interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei. De asemenea, instituirea un mecanism prin care alte instituţii publice să poată să sesizeze Curtea Constituţională, în cazul ordonanţelor de urgenţă.

De asemenea, pe 26 mai, românii au decis că nu mai vor PSD şi ALDE la putere. Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile cu un scor mai mare decât scorul obţinut de PSD şi ALDE împreună. Mesajul transmis de cetăţeni cu ocazia acestor alegeri este foarte simplu: PSD şi cu aliaţii nu mai au nicio legitimitate să guverneze, nu mai au niciun fel de sprijin din partea populaţiei şi trebuie să plece de la guvernare.

Partidul Naţional Liberal, încă de la prima reuniune a partidului de după alegeri, a luat decizia de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui Guvern, până la finalul sesiunii parlamentare.

Contăm pe colaborarea partenerilor noştri din opoziţie şi a oricărui parlamentar care vrea binele României, care înţelege voinţa exprimată de cetăţeni şi care îşi dă seama că acest Guvern este un rău imens pentru România şi că trebuie să curme acest rău care riscă să ducă România spre nicăieri.

(Despre cum va continua colaborarea dintre partidele de Opoziţie)

Experienţa ultimilor doi ani demonstrează că am avut un dialog constant, o cooperare foarte bună, că ne-am sprijinit reciproc, că am avut o serie de demersuri comune şi am convingerea că şi în cadrul procedurii moţiunii de cenzură, vom colabora la fel de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel