Consultări Cotroceni. Dragnea a bătut palma cu Iohannis: ESTE DE ACORD

Liviu Dragnea a primis răspuns de la Klaus Iohannis privind consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni.

Președintele a acceptat modificarea programului consultărilor cu partidele astfel încât reprezentanţii PSD și ALDE să participe împreună la discuții.

"Am primis răspuns de la Klaus Iohannis. Președintele este de acord să mergem miercuri la ora 11.00 la consultări împreună cu ALDE", a spus Liviu Dragnea.

[citeste si]

Cu două zile înainte de reluarea consultărilor la Cotroceni pentru noul guvern, PSD şi ALDE au semnat un protocol care prevede susţinerea unui "candidat unic" pentru funcţia de premier şi numiri politice făcute "proporţional". Totodată, protocolul încheiat prevede faptul că ambele formaţiuni vor susţine prin vot, în parlament, un guvern de coaliţie condus de către cel susţinut pentru funcţia de premier.

"PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare. Coaliția de guvernarea PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcţia de prim-ministru desemnat de comun acord și va susţine prin vot un guvern condus de acesta (...) PSD şi ALDE se angajează ca toate numirile politice să fie făcute proporțional pe baza criteriilor de competență și integritate", a declarat Liviu Dragnea după semnarea protocolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel