Consulat rus din San Francisco, închis. Rusia, contre cu SUA

Vladimir Putin și Donald Trump
Vladimir Putin și Donald Trump

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a criticat vineri ordinul SUA ca Rusia să închidă în doar două zile consulatul său din San Francisco, informează DPA.

Rusia i-a dat Washingtonului o lună de zile pentru a aduce la îndeplinire ordinul Moscovei ca SUA să-și reducă numărul de funcționari la misiunile sale diplomatice de pe teritoriul rus, a ținut să amintească Lavrov.

Ordinul SUA ca Rusia să-și închidă consulatul a venit ca urmare a ordinului Moscovei, în condițiile în care relațiile dintre cele două țări se află la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece.

'Ei alungă 35 de oameni și familiile lor în două zile', a spus Lavrov, potrivit agenției de presă ruse TASS.

Lavrov a adăugat că personalului de la consulat ar trebui să i se permită să se mute la alte misiuni diplomatice ruse de pe teritoriul SUA.

Departamentul de Stat al SUA a declarat joi că a 'implementat complet' ordinul guvernului rus de a reduce numărul de angajați de la misiunile diplomatice americane din Rusia. Termenul limită pentru îndeplinirea acestei cereri era stabilit pentru vineri.

Pe lângă cererea ca Rusia să-și închidă consulatul din San Francisco, Departamentul de Stat al SUA a dispus de asemenea ca Federația Rusă să-și închidă o anexă a ambasadei din Washington DC și o anexă consulară din New York.

Lavrov a declarat că Rusia va analiza această cea mai recentă cerere a SUA și că va decide apoi ce răspuns să fie dat, acuzând în același timp Administrația fostului președinte american Barack Obama pentru această 'mocirlă diplomatică', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel