Constructorii au recuperat întârzierile, iar ruta ocolitoare a Sucevei va fi dată în folosinţă la termenul stabilit, susţine prefectul

Firmele care execută lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au recuperat întârzierile cauzate de vremea nefavorabilă din această vară şi toate termenele vor fi respectate până pe 17 septembrie, când trebuie finalizată investiţia, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prefectul Mirela Adomnicăi.

Prefectul a precizat că stratul de uzură pe şoseaua de centură a Sucevei se va turna în prima parte a lunii viitoare, după 15 august fiind asfaltată toată varianta ocolitoare a municipiului, iar lucrările se vor încheia în septembrie cu marcajele şi indicatoarele verticale.

Totodată, prefectul a spus că şi lucrările de întreţinere şi de reparaţii la podurile de pe drumurile naţionale sunt în grafic.

Mirela Adomnicăi a menţionat că pe tronsonul 3 al DN 18, la intrarea în judeţ dinspre Maramureş, au început marcajele şi s-au montat 40% dintre indicatoarele verticale, în cursul zilei se va finaliza covorul asfaltic pe tronsonul de 4 km Buneşti - Cumpărătura, urmând a se începe asfaltarea tronsonului de 24 de km Spătăreşti - Drăgoieşti.

Vineri este programată finalizarea asfaltării între Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus, iar în perioada următoare, tronsoanele Chiril - Dorna Arini şi Palma - Ciumârna, Rădăuţi - Ratoş, Suceviţa - Rădăuţi şi Vama - Pojorâta.

De asemenea, săptămâna viitoare va fi recepţionat podul de la Paltinul, inaugurat în 1959, care a fost în reparaţii capitale.

Potrivit prefectului, pentru podul de la Suceviţa, distrus în urma inundaţiilor din acest an, este în curs de semnare contractul pentru proiectare, iar pentru podurile de la Capu Câmpului, Ciumârna şi Crucea, avariate în urma la inundaţiilor din 2018, s-a demarat procedura de achiziţie a contractului de lucrări în procedură de urgenţă.

În cazul podului de la Vatra Moldoviţei, contractul pentru execuţia lucrărilor de reparaţii a fost deja semnat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel