EXCLUSIV  Constantin Toma (PSD) și șocul de la primărie. Măsură fără precedent

Când a venit la Primăria Buzău, Constantin Toma a găsit o situație catastrofală: datorii imense, buget redus și nereguli peste nereguli.

Pentru a salva cumva județul, primarul Constantin Toma a luat o serie de măsuri care, pe unii, i-au nemulțumit. Practic, noul primar a trebuit să se descurce cumva cu rămășițele unui alt fel de a face politică. Vreme de 20 de ani, totul a mers aparent strună la Buzău poate și pentru că unii au închis ochii când au văzut posibile nereguli. Odată cu alegerea lui Constantin Toma în fruntea Buzăului a început șocul. De exemplu, 300 de politiști locali trebuie să părăsească sistemul, iar cei rămași să aibă salariu minim pe economie. Dramele oamenilor, care acum rămân fără loc de muncă, au fost aruncate în cârca lui Constantin Toma care nu a făcut altceva decât să constate dezastrul de la Buzău și să ia minime măsuri.

"Nu am avut niciodată intenția să dau afară niște oameni nevinovați. Am o hotărâre a Curții de Conturi care spune că în Poliția Locală Buzău vor rămâne doar 138 de polițiști. La 1000 de locuitori trebuie un singur polițist. Așa spune legea. 323 de polițiști erau în plus la Buzău. Din păcate, acești polițiști au fost angajați ilegal, pe bază de contract, fără a se aviza organigrama la Agenția Națională a Funcționarului Public. Noua organigramă, în partea a doua lunii septembrie, va fi fără cei 323 de polițiști pe care Curtea de Conturi i-a declarat ilegal angajați. Nu am nicio firmă de pază și nu am nicio legătură cu vreo firmă de pază pentru a face lobby", a spus Constantin Toma.

[citeste si]

Măsură de protecţie socială

Adrian Mocanu, lider PMP Buzău, ex-PSD, pe fondul emoției create cu polițiștii dați afară, a declarat că primarul PSD "a îmbrăcat mediatic o lovitură penală pe care o dă Poliției Locale sub o formă aparent corectă, aceea a adunării de fonduri la bugetul local". Cu toate acestea, edilul a explicat clar, în toate interviurile pe care le-a acordat, că aceste măsuri trebuie luate în încercarea de a relansa Buzăul. Era destul de evident că Poliţia Locală nu poate funcţiona cu un aparat atât de încărcat. În plus, primarul nu a tăiat în carne vie cum lasă să se înțeleagă adversarii politici. Ca o măsură de protecţie socială, Constantin Toma a declarat că va ruga firmele de pază din municipiul Buzău să angajeze personal din rândul poliţiştilor locali disponibilizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel