Constanţa. Consiliul Judeţean, decizie referitor la transportul pentru studenți

Plenul Consiliului Judeţean Constanţa, întrunit joi în şedinţă extraordinară, a respins la limită proiectul de hotărâre pentru subvenţionarea cu 50% a costurilor pentru transportul elevilor şi studenţilor pe rutele intrajudeţene.

Conform procesului-verbal, 15 consilieri judeţeni au votat în favoarea proiectului, iniţiat de grupul consilierilor PNL, de reducere cu 50% a tarifelor pentru transportul elevilor şi studenţilor şi alţi 15 consilieri s-au abţinut, în aceste condiţii proiectul de hotărâre fiind invalidat la o diferenţă de un vot. În pledoaria sa pentru susţinerea necesităţii proiectului, consilierul judeţean Marian Iordache a afirmat că propunerea grupului PNL este formulată în spiritul legii. 'Legislaţia a fost modificată la sfârşitul anului trecut astfel încât elevii şi studenţii să poată circula pe mijloacele de transport în judeţ în condiţiile în care acest transport să fie subvenţionat de autoritatea judeţeană. Credem că acest proiect este oportun, necesar, oferă nişte drepturi elevilor şi studenţilor şi credem că aceste drepturi trebuie acordate. Consiliul Judeţean va avea de lucru din acest moment, pentru că va trebui să modifice caietul de sarcini, regulamente, servicii şi alte lucruri, dar asta e treabă de Executiv, pe care domnul preşedinte şi aparatul o vor opera în perioada următoare', a declarat Iordache. În replică, Gheorghe Donţu, liderul grupului PSD din CJ, a afirmat în plen că liberalii profită de conjunctură şi îşi fac imagine printr-un exerciţiu electoral de manipulare.

Se poate aproba, dar nu poate fi pus în aplicare

'E limpede că suntem în plin exerciţiu electoral. Însuşi modul de prezentare a proiectului, care suferă modificări de la minut la minut, din 10 în 10 minute, ba că modificăm aşa, ba facem altfel, reprezintă faptul că a fost făcut pe picior şi în interes electoral. O spun cu prietenie. E corect, aveţi tot dreptul să faceţi imagine, profitaţi, este un proiect care s-ar potrivi mai degrabă stângii, adică PSD şi l-au însuşit cei din dreapta, sunt absolut de acord. Ce nu pot fi de acord este faptul că el este, aşa cum spun comisiile, ilegal, inoportun şi nesustenabil şi tot încercaţi să găsiţi argumente care nu se susţin', a declarat Gheorghe Donţu. La rândul său, secretarul general al CJ, Mariana Belu, a afirmat că o hotărâre de consiliu judeţean pentru acordarea unei subvenţii poate fi aprobată doar de principiu, în contextul actual. 'La acest moment, proiectul în forma în care a fost redactat (...), toate aceste proceduri, bine detaliate în Legea 92 (Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local - n.red.), nu vor putea fi gata, ca atare, nu vor putea fi puse în aplicare.Domnul consilier Iordache s-a pronunţat foarte corect şi a spus că din punctul de vedere al oportunităţii conştientizăm faptul că putem doar să aprobăm o hotărâre de principiu. Însă, punerea în aplicare este absolut imposibilă atâta timp cât Legea 92, modificată în decembrie, spune foarte clar că trebuie să aprobăm înfiinţarea serviciului public de transport judeţean', a precizat Mariana Belu. După votul de respingere a proiectului de hotărâre, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Mihai Tănase, a transmis că vor fi făcute plângeri penale pe numele tuturor consilierilor judeţeni care au respins proiectul.

VEZI ȘI:

Bărbat lovit mortal de tren. Scene înfiorătoare în Medgidia

Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJ Constanţa, declarat incompatibil de către ANI vc 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel