Constanţa: Ţigări în valoare de circa 145.000 de lei, depistate de poliţiştii de frontieră la cinci suspecţi de contrabandă

Cinci persoane sunt cercetate pentru contrabandă, poliţiştii depistând la aceştia ţigări a căror provenienţă nu putea fi justificată, în valoare totală de circa 145.000 de lei, în acest caz fiind efectuate şase percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa şi Suceava, a informat vineri Garda de Coastă.

Conform sursei citate, percheziţiile au fost făcute după ce poliţiştii au depistat, în municipiul Constanţa, doi suceveni care transportau cu o autoutilitară ţigări de contrabandă, descinderile fiind organizate pentru a fi depistate locurile unde era depozitată întreaga cantitate de marfă.

'În data de 30.05.2019, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au realizat un flagrant ocazie cu care, pe raza localităţii Constanţa, au depistat o autoutilitară în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 50 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Suceava, despre care existau date că sunt implicaţi în activităţi de contrabandă. La controlul efectuat asupra autoutilitarei a fost găsită cantitatea de 9.500 pachete de ţigări, fără a deţine documente justificative, precum şi suma de 20.000 lei', a transmis, printr-un comunicat de presă, Garda de Coastă.

În vederea identificării locurilor unde sunt depozitate ţigări de contrabandă, potrivit comunicatului, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au pus în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa şi Suceava, fiind găsite 3.587 pachete de ţigări de contrabandă.

'În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 13.087 pachete de ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 145.000 lei, suma de 20.000 lei şi au fost indisponibilizate trei autoturisme şi o autoutilitară, evaluate la 102.000 lei', a informat Garda de Coastă. În cauză sunt cercetaţi cinci cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel