Constanţa: Proiect pilot cu treceri de pietoni inteligente, pe bază de senzori şi leduri în asfalt, implementat de municipalitate

[] []

08 noi 2019 / 15:33
Salveaza PDF Comentarii

Primăria municipiului Constanţa a anunţat vineri implementarea unui proiect pilot cu treceri de pietoni inteligente, pe bază de senzori şi leduri în asfalt care se aprind în momentul în care cel care intenţionează să traverseze este detectat pe trotuar.

  Potrivit unui comunicat transmis de municipalitate, o primă astfel de trecere pentru pietoni este pe bulevardul Tomis, la intrarea în oraş. Trecerea respectivă oferă o mai bună vizibilitate în special pentru conducătorii auto şi creşte nivelul de siguranţă al cetăţenilor care traversează acest bulevard intens circulat. Pentru siguranţa traficului rutier, administraţia locală a revopsit totodată zeci de treceri de pietoni din oraş şi a înfiinţat altele. 'Tot pentru siguranţa pietonilor, Primăria Municipiului Constanţa a înfiinţat recent 4 treceri de pietoni noi în puncte cu risc crescut de accidente şi a remarcat 76 de treceri de pietoni aflate în diverse zone ale oraşului, pentru a le asigura şoferilor o mai bună vizibilitate. Alte 10 treceri de pietoni de pe marile bulevarde au fost iluminate suplimentar, iar la cele cu insule mediane au fost montate semnalizatoare cu leduri şi panouri fotovoltaice', conform sursei citate.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26