Consiliul Uniunii Europene. Tinerii români au preluat președinția

Preluare simbolică președenție Consiliu UE
Preluare simbolică președenție Consiliu UE

În perioada 2-4 septembrie a avut loc Conferința Europeană de Tineret, la Viena, prilej cu care tinerii din România au preluat simbolic de la colegii din Austria coordonarea componentei de tineret din cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Timp de 3 zile, tineri din toată Europa alături de miniștri de tineret din statele membre, de Comisarul European pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics și de Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, au reflectat asupra soluțiilor prin care spațiul european poate să devină mai incluziv, să ofere oportunități egale de dezvoltare și să capaciteze tinerii în a-și construi propriul viitor. Obiectivele de Tineret, noua Strategie Europeană de Tineret 2019-2027, precum și finanțarea programelor pentru tineret au stat la baza discuțiilor din Viena.  

Până la adoptarea Strategiei Europene de Tineret, din noiembrie 2018, sunt multe semne de întrebare cu privire la felul în care va arată mandatul României pe tineret, însă cu siguranță perioada 2019-2020: România-Finlanda-Croația este una cu importante momente politice precum alegerile europene, summit-ul pentru viitorul Europei de la Sibiu și adoptarea noului buget al Uniunii Europene.

România, gazda Conferinței Europene de Tineret

În perioada 25-28 martie 2019, la București, România va găzdui Conferința Europeană de Tineret, prin care urmărește coordonarea unui dialog transversal care să implice tineri europeni și autorități publice din mai multe ministere de resort ale statele membre. Totodată, subiectul discuțiilor va fi concentrat în jurul Obiectivului de Tineret numărul 7 „locuri de muncă de calitate pentru toți tinerii”. Prin acesta se urmărește identificarea unor măsuri concrete pe care țările le pot implementa pentru a ajuta tinerii să se adapteze la cerințele pieței muncii viitorului.

„Obiectivele de tineret sunt rezultatul unui dialog de un an si jumătate între tineri și autoritățile publice. Ele sunt reale și reprezintă rețeta prin care Europa poate deveni un spațiu ideal pentru dezvoltarea și capacitarea tinerilor. Ele trebuie să se reflecte în noua Strategie Europeană de Tineret 2019-2027 și totodată să inspire Planuri de Acțiune la nivelul statelor membre” - Patricia Couți, vicepreședinte, Consiliul Tineretului din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel