Urmărește emisiunea live


Consiliul UE a aprobat lista candidaților pentru CE. Rovana Plumb, comisar din partea României

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Consiliul Uniunii Europene a aprobat lista de candidați pentru a deveni comisari europeni până la 31 octombrie 2024, lista fiind adoptată de comun acord cu președintele ales al Comisiei Europene.

Lista aprobată Consiliul Uniunii Europene, în conformitate cu art. 17(7) din Tratatul Uniunii Europene, va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Marți, Ursula von der Leyen va anunţa împărţirea portofoliilor şi modul în care intenţionează să organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene, infromează caleaeuropeana.ro.

Luni, Comisia Europeană a publicat luni lista celor 27 de comisari-desemnați, inclusiv președintele ales Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, acesta din urmă fiind numit în funcție de Consiliul European la data de 5 august, în acord cu președintele ales al Comisiei.

Aflându-se între cei 25 de comisari europeni nominalizați, la care se adaugă Ursula von der Leyen (Germania) și viitorul Înalt Reprezentant al UE Jose Borrell (Spania), Rovana Plumb (România) se numără printre cei zece candidați social-democrați pentru un portofoliu de comisar european, cei mai mulți din viitoarea Comisie, precum și printre cele 13 femei nominalizate, ceea ce reprezintă un record.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel