Consiliul Naţional al Elevilor, solicitare către UE pentru rezolvarea problemei transportului generată de OUG 51

Consiliul Naţional al Elevilor anunţă că, în cursul zilei de vineri, a transmis scrisori deschise grupurilor politice din Parlamentul European prin care le-au cerut să se alăture demersului prin care OUG 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România. 

Potrivit unui comunicat, Consiliul Naţional al Elevilor a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan naţional care se datorează OUG 51 - ordonanţa care a eliminat transportul elevilor din sfera serviciilor de transport public. 'OBESSU - the Organising Bureau of European School Students' Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, a fost sesizată de Consiliul Naţional al Elevilor cu privire la problematica transportului pentru elevi la nivelul ţării noastre.

Reprezentanţii elevilor la nivel european şi-au arătat interesul pentru acest demers şi susţin public respingerea parlamentară a OUG 51. (...) Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică - ne punem încrederea în forul legislativ al ţării pentru a alege în favoarea cetăţenilor', se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel