Consiliul General Municipiul București: Autobuze electrice și vouchere pentru trotinete

Oportunitatea achiziţionării unor autobuze electrice de către Municipalitate, dar şi acordarea de vouchere pentru cei care doresc să cumpere biciclete sau trotinete electrice se numără printre proiectele incluse pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a CGMB. 

"Se aprobă de principiu achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora", prevede proiectul de hotărâre aflat pe prima poziţie a ordinii de zi. 

Potrivit celui de-al doilea proiect, un număr de 5.000 de persoane ar urma să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziţiona biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot. 

Un alt proiect, iniţiat de consilierii ALDE, vizează implementarea a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Capitalei. 

"Se aprobă amenajarea celor 74 de locuri de parcare identificate în anexa nr. 1, în vederea implementării a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului Bucureşti", prevede proiectul. 

Totodată, consilierii generali urmează să se pronunţe în ce priveşte acordarea numelui de Piaţa Ronald Reagan spaţiului public aflat la intersecţia dintre Piaţa Victoriei cu str. Paris şi str. Duiliu Zamfirescu. 

Pregătiri pentru Euro 2020 

În baza unei alte iniţiative, Stadionul Naţional Lia Manoliu, reabilitat şi modernizat, ar urma să treacă din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în administrarea Municipiului Bucureşti. În expunerea de motive, semnată de primarul general Gabriela Firea se arată că Municipiul Bucureşti, împreună cu alte 12 oraşe din 12 ţări europene, are ocazia de a găzdui pentru prima dată Campionatul European de Fotbal 2020. Se menţionează că, în prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel