Consiliul Europei: Ungaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru a preveni traficul de copii

Ungaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru a preveni traficul de copii, inclusiv printre migranţi şi solicitanţi de azil, indiferent dacă este vorba de prostituţie sau de exploatare prin muncă, a cerut vineri un grup de experţi ai Consiliului Europei, relatează AFP.

,,Autorităţile ungare trebuie să îşi intensifice eforturile de prevenire a traficului de copii, în special prin sensibilizarea şi instruirea personalului care lucrează cu copii', afirmă Consiliul Europei într-un raport de evaluare făcut public la Strasbourg. Este vorba de asemenea de a-i sensibiliza 'pe copiii înşişi, inclusiv pe copiii plasaţi în instituţii, în legătură cu riscurilor de trafic şi cu securitatea online', se precizează în document.

GRETA - grup de experţi care monitorizează punerea în aplicare a Convenţiei Consiliului privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane - cere Ungariei 'să abroge legile care permit aplicarea de amenzi, sau chiar a unor pedepse cu închisoarea, copiilor care se prostituează'. Aceştia, subliniază experţii, trebuie consideraţi de către poliţişti drept 'victime potenţiale ale traficului, şi nu delicvenţi'. Consiliul Europei cere de asemenea Budapestei 'să identifice mai bine potenţialele victime ale traficului în rândul migranţilor şi solicitanţilor de azil, inclusiv în zonele de tranzit'. Grupul de experţi face apel la autorităţile ungare să depună 'eforturi suplimentare pentru a identifica în mod proactiv' victimele, inclusiv cele ale traficului 'în scopuri de exploatare pentru muncă'.

Raportul Consiliului Europei notează totuşi 'progresele' realizate din 2015, prin crearea de 'noi centre de sprijin pentru victimele infracţiunilor' sau prin 'noile dispoziţii privind protecţia martorilor şi a victimelor' introduse în Codul de procedură penală. Convenţia Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane a intrat în vigoare în 2008 şi se aplică deja în 46 de ţări din Europa.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel