Consilierul prezidenţial Bolton susţine că Donald Trump este dispus să negocieze cu Iranul

Consilierul naţional pentru securitatea SUA John Bolton a susţinut marţi, la Ierusalim, că preşedintele Donald Trump este deschis negocierilor cu Iranul, transmite Reuters. 

Agenţia observă că declaraţia a fost făcută după ce Washingtonul a anunţat noi sancţiuni împotriva unor oficiali de la Teheran. 'Preşedintele a lăsat uşa deschisă pentru negocieri reale pentru eliminarea completă şi verificabilă a programului de înarmare nucleară al Iranului, a sistemelor sale de lansare a rachetelor balistice, a sprijinului pentru terorismul internaţional şi a altor comportamente maligne în întreaga lume', a afirmat Bolton.

'Iranul nu trebuie decât să intre pe acea uşă deschisă', a adăugat el. Statele Unite s-au retras în mai anul trecut din acordul internaţional din 2015 care viza blocarea programului nuclear iranian. Luni, Trump a impus sancţiuni împotriva liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi a altor oficiali iranieni. Presiunile SUA asupra regimului de la Teheran s-au intensificat după ce Iranul a doborât un avion american fără echipaj. Ambasadorul iranian la ONU, Majid Takht Ravanchi, a declarat luni presei că ţara sa nu va accepta un dialog cu Statele Unite sub ameninţarea sancţiunilor. Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a reacţionat la sancţiuni acuzând politicienii agresivi din apropierea preşedintelui Trump că 'dispreţuiesc diplomaţia şi sunt însetaţi de război'. Bolton a prezentat poziţia SUA la începutul unei întrevederi cu omologii săi din Israel şi Rusia; potrivit Reuters dialogul urma să se refere la Iran şi Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel