Consilier PSD, solicitare imediată către managerul Spitalului Județean

spital
spital

Consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a solicitat, în şedinţa Consiliului Judeţean de marţi, managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, să-şi asume răspunderea pentru sistarea lucrărilor la investiţia ce vizează construirea unui centru de radioterapie oncologică.

Investiţia se realizează în curtea Spitalului Vechi printr-un parteneriat public-privat cu o firmă din Cluj, iniţiativa aparţinându-i managerului SJU Suceava.

"Acum cinci ani, în noiembrie 2013, s-a votat studiul de fezabilitate al investiţiei aici în Consiliul Judeţean. (...) Au trecut cinci ani de când promiteam sucevenilor acest centru. (...) După cinci ani, centrul de radioterapie arată ca o groapă", a spus Cuşnir.

El arătat că există un program derulat de Guvern cu fonduri de la Banca Mondială ce vizează dotarea cu aparatură de radioterapie, în cadrul căruia au fost deja aprobate la finanţare 15 asemenea proiecte, unul fiind la Baia Mare.

Probleme în derularea investiției, apel la calm și răbdare

Managerul SJU Suceava, prezent la şedinţă, a admis că există probleme în derularea acestei investiţii, dar a făcut apel la calm şi răbdare, pentru că are informaţii că se vor relua lucrările până la sfârşitul acestui an.

"Dacă va fi un eşec, mi-l asum. (...) Niciunul dintre aceste centre nu funcţionează. Este greu să asiguri fizicieni, fizioterapeuţi. Într-o ţară săracă este greu să dezvolţi chestiuni de pionierat. Deci să mai aşteptăm puţin. (...) E o investiţie mai delicată, au fost nişte paşi de parcurs. Nu putem forţa nici constructorul, nici investitorul. (...) Toate proiectele pe care le-am derulat la spital le-am dus la bun sfârşit. Mai şi ratăm. Şi Messi şi Ronaldo ratează. Au ratat, au revenit şi au marcat. Aşa vom face şi noi, a spus Rîmbu.

Valoarea investiţiei în Centrul de Radioterapie de la Suceava a fost estimată la circa 13 milioane de euro şi urma să deservească anual câteva mii de pacienţi din Suceava, dar şi din judeţe limitrofe, în condiţiile în care investitorul promitea că va intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru ca serviciile oferite să fie accesibile financiar tuturor categoriilor de pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel