Consilier municipal Roma: Romii, foarte buni pentru colectarea gunoiului

Francesca Danese, comisarul pentru Politici sociale al Primăriei Romei, a propus angajarea romilor în activităţi de colectare diferenţiată a gunoiului, pentru că "sunt foarte buni" la colectarea materialelor. A explicat că e opinie personală, nu poziție oficială. 

"Există o problemă de reconciliere în oraşul Roma. Oamenii îi acuză pe romi că merg la furat. În acest context, trebuie să facem altceva, să reconfigurăm politicile de găzduire în centrele sociale, să vorbim cu oamenii, să vedem care sunt nevoile lor", a declarat Francesca Danese după o vizită la un centru pentru cazarea romilor.

"Sunt necesare acţiuni compatibile cu activităţile şi competenţele romilor. Ei sunt foare buni la recuperarea gunoiului şi a deşeurilor. (...) Trebuie să li se ofere posibilitatea de a face muncă în folosul comunităţii, a oraşului Roma, adunând gunoiul şi selecţionându-l", a precizat Danese.

Pe fondul acuzaţiilor de rasism, Francesca Danese a revenit asupra declaraţiilor, explicând că sunt "doar o opinie personală", nu o poziţie oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel