EXCLUSIV  CONGRES PSD. PSD, vot contrar Socialiștilor în PE. Cătălin Ivan, despre semnalul lui Liviu Dragnea

În contextul votului recent din Parlamentul European, în care europarlamentarii PSD au votat contrar unei rezoluții inițiate de Alianță Progresistă a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), dar și zvonurilor potrivit cărora sunt negocieri pentru ca europarlamentarii PSD să părăsească grupul Socialiștilor, întrebarea momentului, dincolo de lupta din PSD pentru funcțiile de președinte-executiv și vicepreședinți, este dacă la Congresul de mâine, 10 martie 2018, PSD va discuta despre calea politică europeană pe care o va urma. 

Cătălin Ivan și Daciana Sârbu au votat diferit față de ceilalți europarlamentari prezenți, adică pentru rezoluția inițiată de socialiști. 

Prin această rezoluție este activat Articolul 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Poloniei. Bruxelles-ul consideră că Polonia, prin reformele judiciare, a încălcat statul de drept. Votul din Parlamentul European ar putea suspenda drepturile de vot ale Poloniei în Consiliul European. 

Cătălin Ivan, despre PSD în PE și semnal dat de Liviu Dragnea

Cătălin Ivan, contactat de DCNews, consideră că traseul PSD în Parlamentul European va merge spre Conservatori, existând zvonuri în acest sens de mai mult timp. Totodată, europarlamentarul Cătălin Ivan vorbește de o alianță cu Polonia și Ungaria. 

”PSD-ul condus de Liviu Dragnea e total nefrecventabil și izolat la nivel european. Prin urmare, niciun lider important social-democrat n-a venit la București și nici Liviu Dragnea n-a mai fost primit pe nicăieri de mai bine de un an. Ce cred eu este că Liviu Dragnea caută să facă o alianță cu Kaczynski în Polonia și cu Viktor Orban în Ungaria și acesta este un semnal pe care-l dă. Tot eu am spus, acum ceva timp, că se discută, la nivel european, excluderea PSD din familia europeană. Am văzut că a apărut și o știre pe surse că Dragnea negociază cu alte formațiuni politice să plece din grupul Socialiștilor și să meargă în grupul Conservatorilor europeni, deci, una peste alta, lucrurile se confirmă”, a afirmat Cătălin Ivan pentru DCNews.

[citeste si]

El adaugă că ”europarlamentarii PSD acum li s-a spus așa au votat. Le-a transmis dl Dragnea, așa au votat. Nu există îndoială aici. Sunt singurii care au votat împotrivă, n-a mai fost nimeni din tot grupul socialiștilor, deci e clar. E ordin de la partid, s-a executat. Dragnea probabil are deja discuții cu Kaczynski și cu cei din Polonia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel