EXCLUSIV  Congres PSD. Codrin Ștefănescu, lider detașat în sondajul pentru funcția de secretar general al partidului

Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres
Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres

Codrin Ștefănescu a primit 25213 voturi într-un sondaj online privind funcția de secretar general al PSD. Ștefănescu și-a anunțat candidatura la Congresul din 29 mai, care trebuie să stabilească noua conducere a Partidului Social Democrat.

Un vot online derulat pe platforma DCNews l-a plasat pe primul loc pe Codrin Ștefănescu, cu 38% dintre opțiunile respondenților, cu 16 puncte procentuale în fața următorului clasat.

La întrebarea ”Cine credeti că merită funcția de secretar general PSD?” au răspuns un număr record de 66.337 cititori DCNews. Aceștia au avut de ales între cei șase membri PSD care și-au depus candidatura pentru funcția de secretar general la Congresul din 29 iulie: Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Gabriel Petrea, Marius Dunca, Rodica Nassar, Felix Stroe.

Evoluția votului în cazul a doi dintre candidați a fost surprinzătoare, ridicând mari semne de întrebare. Softul folosit de DCNews nu permite votul multiplu, dar s-au constatat anomalii privind timingul și distribuția geografică.

Astfel, pentru Marius Dunca și Gabriel Petrea, plasați pe locurile doi și respectiv trei, peste 60% dintre voturi au fost date într-un interval scurt de timp(circa o oră), față de dispersia normală, întâlnită în cazul celorlalți candidați, care au primit voturi pe tot parcursul zilei. Din 9857 voturi din regiunea Munteniei, Gabriel Petrea a luat 9807 voturi din București, și doar 50 din restul județelor. Marius Dunca a primit mii de voturi în Mureș (?!), unde a obținut un scor de 79%, în timp ce în toată Moldova a luat doar 24 de voturi (1,8%). Menționăm că softul Google nu permite votul multiplu. Concentrarea rezultatelor și ritmul votării, în acest caz, sugerează o posibilă coordonare a dispozitivelor de vot, mai degrabă în stilul postacilor de rețea, și nu al cititorilor care interacționează cu site-ul. 

Votul online exprimă părerea cititorilor DCnews, consultarea nefiind realizată pe baza unui eșantion reprezentativ la nivel național.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel