Congres PES Madrid. Oproaica, discuții cu Timmermans

Timmermans Madrid
Timmermans Madrid

Familia PES a dezvăluit la Madrid, manifestul care va sta în centrul campaniei electorale pentru Parlamentul European din mai 2019.

Manifestul PES "Un nou contract social pentru Europa" stabilește angajamentele partidului în șapte domenii-cheie cum ar fi o Europă liberă și democratică, o Europă a solidarității pentru mulți, nu pentru cei puțini, o Europă progresivă cu un plan de tineret, o Europă feministă cu drepturi egale pentru toți, o Europă durabilă care ne protejează planeta, o Europă a egalității și corectitudinii, o Europă puternică și unită care promovează o lume mai bună.

Manifestul este punctul culminant al unei consultări ample cu partidele membre ale PES, ONG-uri și principalii gânditori progresiști.

Frans Timmermans, "candidatul comun" al familiei social-democrate europene, a declarat: „Primăvara vine - o văd în Madrid, o văd în Portugalia, în Germania, în Polonia, îl văd în Pedro Sanchez. El este cheia viitorului progresist al Europei și suntem alături de el în aceste alegeri. Stăm împreună, în spatele acestui manifest, pentru un nou contract social pentru Europa".

Declaraţiile lui Ovidiu Oproaica, Coordonatorul PES activists Bucuresti

"Cu siguranta cele mai dezbatute subiecte de către liderii europeni PES au fost coeziunea socială, distribuția bogăției pe regiuni și micșorarea inegalităților sociale. Orice entitate privată este interesată să facă profit dar în ultimul timp vorbim tot mai putin despre oameni si prea mult despre marja de profit iar acest lucru trebuie să se schimbe. O Uniune Europeana funcțională pune accent în primul rând pe oameni si nevoile lor, pe o taxare corectă și pe distributia echitabilă a resurselor la nivel european ", a declarat Ovidiu Oproaica, la Congresul PES de la Madrid.

PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților de stânga interesați de politica europeană, creată în anul 2007 și care reunește peste 10.000 de membri la nivelul întregii țări. PES activists România susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a grupurilor politice naţionale de stânga, constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel