Congres PES. Viorica Dăncilă, discuţii despre preşedinţia României a Consiliului UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, în această seară, o întrevedere cu dr. Joseph Muscat, prim-ministrul Republicii Malta, în marja Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care se desfăşoară la Madrid în perioada 22-23 februarie 2019.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor dintre România şi Republica Malta, precum şi pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Tematica cooperării economice, în special din perspectiva creşterii investiţiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum sectorul IT şi turism, a ocupat un loc important în cadrul discuţiei. De asemenea, premierul Republicii Malta şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea investiţiilor malteze în parteneriat public-privat în domeniile sănătăţii şi energiei, pe teritoriul României.

De asemenea, un subiect aparte a vizat comunitatea românească din statul maltez, cu referinţe la raporturile foarte bune cu autorităţile malteze şi integrarea de succes a cetăţenilor români în cadrul societăţii malteze, precum şi valenţele acesteia ca punte de legătură între popoarele celor două state. Prim-ministrul Republicii Malta a evidenţiat relaţia "de suflet" între Malta şi România, subliniind faptul că o familie din două din ţara sa, are cel puţin un membru de origine română.

Discuţii despre programul Preşedinţiei României a Consiliului UE



Au fost abordate, totodată, aspecte curente ale agendei europene, în special programul Preşedinţiei României a Consiliului UE, cu accent pe priorităţile asumate de ţara noastră în ceea ce priveşte politica de coeziune şi cadrul financiar multianual precum şi pe evenimentele care au marcat primele luni ale mandatului României.

Prim-ministrul României a exprimat solidaritatea faţă de eforturile autorităţilor malteze în faţa provocărilor fenomenului migraţiei din sudul Mării Mediterane şi a reiterat importanţa acţiunii comune la nivel european în baza principiilor solidarităţii şi responsabilităţii, prin asigurarea unui echilibru corect între acestea.

Vezi şi: Sepsi - Viitorul, rezultat final

UPDATE. Bărbat, găsit împuşcat. S-a aflat motivul crimei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel