Confruntări Merkel - Macron. Conflict la nivel înalt Germania - Franța

Între Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, există divergențe cu doar câteva zile înainte de alegerile europene.

Într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, Angela Merkel a spus că relaţia sa cu Emmanuel Macron este una conflictuală. Angela Merkel a vorbit despre diferenţe de mentalitate între ea și președintele Franței. Angela Merkel a folosit și termenul ”confruntări” referindu-se la relaţia cu Emmanuel Macron.

Replica lui Macron

Replica Emmanuel Macron nu a întârziat să apară. Președintele Franței a spus că el crede în "confruntări fructuoase".

”Nu cred în confruntări sterile. Cred într-o confruntare roditoare ca să ajungem la un compromis. (...) Trebuie să reuşim să acceptăm dezacorduri momentane. Ceea ce Europa aşteaptă de la Franţa este ca ea să spună ce doreşte, ce ambiţii are, iar apoi, să construiască un compromis cu Germania pentru a se putea înainta. Aşa am avansat pe multe proiecte", a zis Macron.

Opinii divergente

În ultima perioadă, Angela Merkel și Emmanuel Macron au avut opinii diferite, în ultimele luni, pe mai multe subiecte cum ar fi îngheţarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită decisă de Germania după moartea jurnalistului Jamal Khashoggi. De asemenea, cei doi lideri au avut păreri diferite și despre cum poate fi reformată Europa și raportarea la Brexit, scrie Le Point.

De asemenea, sursa citată scrie că, în interviul amintit, Angela Merkel a vorbit şi despre diferenţele în materie de politică internă, aceasta fiind ”cancelara unui guvern de coaliţie” fiind mult mai dependentă de Parlament decât este preşedintele francez, care, nu are dreptul să intre în Adunarea naţională, ca urmare a separării puterilor.

În finalul interviului, Angela Merkel a mai spus că avem de a face cu un scrutin special în condiţiile în care "mulţi se îngrijorează pentru Europa", chiar şi ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel