Conflictul sirian. Opt morți într-o zonă controlată de turci

Opt persoane au fost ucise luni în explozia unei maşini-capcană într-un sector sub control turc din nord-estul Siriei, a anunţat Ankara.

Turcii au imputat atacul forţelor kurde, informează France Presse.

Explozia s-a produs în localitatea Soluk, la sud-est de oraşul Tal Abyad, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării turc, care a acuzat miliţia kurdă YPG că este responsabilă.
'Opt civili nevinovaţi, inclusiv un copil şi o femeie, au fost ucişi' în explozie, a declarat ministerul, care a anunţat de asemenea 'mulţi răniţi'.
ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat la rândul său că explozia a făcut 'cinci morţi şi 21 de răniţi'.

Tal Abyad şi zonele sale înconjurătoare sunt sub controlul trupelor siriene auxiliare Turciei după o ofensivă a Ankarei în octombrie în nord-estul Siriei pentru a alunga YPG.

Turcia consideră miliția kurdă YPG grup terorist

Ankara consideră YPG un grup 'terorist', dar această miliţie este susţinută de ţările occidentale în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Ofensiva lansată de Turcia în octombrie i-a permis Ankarei să ia sub control la frontieră o fâşie de 120 km lungime şi de aproximativ 30 km adâncime în teritoriul sirian. Ankara şi-a întrerupt operaţiunea militară după ce a încheiat două acorduri cu Washingtonul şi Moscova, care prevăd retragerea YPG din majoritatea poziţiilor de frontieră.

În cele din urmă, Turcia doreşte să stabilească o 'zonă de securitate' în nordul Siriei, cu scopul de a instala acolo o parte din cei aproximativ 3,6 milioane de refugiaţi sirieni prezenţi pe teritoriul său, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel