Conflict SUA - Iran. Corlățean, despre riscul unui război: Este important pentru România!

Titus Corlățean a vorbit despre conflictul dintre SUA și Iran, dar și despre riscul izbucnirii unui război, după moartea generalului iranian Soleimani.

"Asistăm la un început de conflict militar, dar în niciun caz nu asistăm la un risc de război nuclear pentru că Iranul, după cum ştim, şi alţii occidentali, au lucrat la acel acord nuclear. Au reuşit, până acum câteva zile, să stopeze programul nuclear al Iranului. Iranul nu are armă nucleară şi este bine să subliniem acest lucru. Ceea ce nu înseamnă că situaţia nu este foarte tensionată. Toată lumea aşteaptă cu mare interes intervenţia oficială, publică a președintelui SUA, mai ales că situaţia nu merge în direcţia cea bună. Ce va spune preşedintele SUA nu putem spune noi, de la Bucureşti, dar este important pentru noi toţi, pentru aliaţii din NATO, deci şi pentru România. Suntem aliaţi, suntem solidari în NATO. Nu ne dorim o escaladare a conflictului", a declarat Titus Corlățean la Antena 3.

Vezi și: Costin Georgescu, fost director SRI: Iran să înțeleagă că e ULTIMA ȘANSĂ

"România nu este expusă"

"România nu este expusă, nu avem motive să credem asta acum. Cred, insituţional de această dată, că este nevoie în aceste momente complicate, tensionate, ca instituţiile statului să vină rapid la un proces de comunicare. Dacă tot suntem convocaţi în sesiune extraordinară, voi solicita o audiere a principalilor responsabili guvernamentali, poate şi serviciilor, pentru ca Parlamentul să fie informat cu privire evoluție, la persepctive, la situația Româniai, la relaționarea cu aliații și cu SUA, de asemenea şi cu Israelul. Sunt lucuri care trebuie comunicate Parlamentului României și structurilor de specialitate. Este necesar!", a mai spus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel