Conflict Kashmir. Premierul Pakistanului, apel disperat către Trump

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Tensiunile între India și Pakistan privind regiunea Kashmir ar putea transformat întreaga situație într-o criză regională și acesta este momentul potrivit ca președintele american Donald Trump să medieze conflictul, a declarat duminică premierul pakistanez Imran Khan, relatează Reuters.

Afirmațiille lui Khan au fost făcute la o zi după ce Pakistanul a acuzat India că omorât doi civili și a rănit alți 11 într-un atac cu bombe desfășurat în regiunea Kashmir. India a negat aceste acuzații.

"Președintele Trump s-a oferit să medieze situația din Kashmir. Acesta este momentul potrivit deoarece situația se deteriorează și au loc noi acțiuni agresivă din partea forțelor indiene", a declarat Khan.

"Tensiuniule aceastea au potențialul de a se transforma într-o criză regională", a declarat Khan.

Situația în Kashmir, regiune disputată de India și Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaș a ucis 42 de soldați indieni în februarie, în Pulwama. Autoritățile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, și a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mișcare care a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel