Conflict între Rusia şi Turcia în Marea Egee

Un nou conflict armat a avut loc între Rusia și Turcia. O fregată rusească a tras focuri de avertisment asupra unui pescador turcesc, ca să evite coliziunea cu acesta, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Incidentul a avut loc la granița dintre Siria și Turcia.

"Pe 13 decembrie, echipajul navei ruse Smetlivy, care se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos în nordul Mării Egee a evitat o coliziune cu un pescador turc", a anunțat Ministerul Apărării rus, care a adăugat că echipajul a folosit arme ușoare pentru a avertiza vaporul.

Statul Major al armatei turce a interzis astfel personalului său și cadeților de la academia militară să meargă în Rusia în vacanță, ca o măsură de precauție, a informat duminică agenția Anadolu, citată de AFP.

Rusia reacționează diplomatic

Autoritățile ruse l-au convocat pe atașatul militar al Turciei la Moscova pentru explicații în urma unui incident care a avut loc duminică în Marea Egee cu un distrugător rus care a evitat la limită coliziunea cu un vapor turc, informează AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel