Conflict Gaza. Noi ciocniri între armata israeliană și civilii palestinieni

Soldații israelieni au tras cu muniție de război și gaze lacrimogene asupra miilor de protestatari palestinieni la granița dintre Gaza și Israel, rănind circa 200 de oameni.

La câteva ore după ce comisarul pentru drepturile omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) a criticat Israelul pentru folosirea „forței excesive”, un nou episod de confruntări asimetrice s-a derulat în preajma fortificațiilor care delimitează teritoriul israelian de Fâșia Gaza.

38 de morți, 5.000 de răniți

Din 30 martie 2018, când palestinienii rezidenți în Gaza au început protestele cerând dreptul refugiaților de a reveni pe pământurile de pe care au fost alungați după înființarea statului Israel în urmă cu 70 de ani, militarii israelieni au ucis 38 de palestinieni și au rănit alți 5.000 în confruntările constante care au loc în zona de graniță.

Jurnalist împușcat

Vineri, trupele terestre israeliene s-au retras în spatele fortificațiilor de partea israeliană a zidului de 40 km și au deschis focul cu muniție de război, în cinci puncte de pe teritoriul Gazei. Ministerul sănătății din Gaza a anunțat că 60 de persoane au fost rănite de gloanțe, inclusiv un jurnalist palestinian, împușcat în picior.

Gloanțe vs. pietre

Alte zeci de persoane, inclusiv patru medici, au fost intoxicate cu gaz lacrimogen, împrăștiat în cantități mari de soldații israelieni. Protestatarii au aruncat cu pietre și anvelope aprinse către fortificații, în timp ce alții au înălțat zmee având atașate cutii cu benzină în flăcări, pe care au încercat să le treacă peste zid.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel