Conflict Fenechiu - Cazanciuc, în direct. ”Contează ciolanul politic/ E un dezastru”

Acuzații, replici ironice și mesaje dure la Digi24 între Daniel Fenechiu și Robert Cazanciuc. 

”Trăim într-o Românie în care realitatea politică e cât se poate de evidentă, e cât se poate de clar că PSD, care a avut o majoritate importantă, chiar dacă relativă, dar spre majoritatea absolută, 40 și ceva la sută, la alegerile precedente, nu se mai bucură de încrederea electoratului cum se bucura atunci, după cum au arătat ultimele alegeri, e cât se poate de evident că, cel puțin în intenția de vot, s-a conturat o majoritate de centru-dreapta, o chestiune care, fără îndoială, influențează, firesc și vizibil, inclusiv parlamentarii aleși pe listele PSD” a afirmat liberalul Daniel Fenechiu, la Digi24, adăugând că, după un calcul matematic foarte simplu, dacă PSD nu mai ia 46%, ci ia 20%, sunt oameni care rămân pe dinafară: ”Oamenii ăia vor trebui să facă un anumit tip de acțiune”

Situația în care PSD depune moțiune de cenzură

Robert Cazanciuc i-a replicat: ”Adică ceea ce spuneți dvs. este că, în cele din urmă contează ciolanul politic? Nu contează interesul românilor, cuvântul dat în spațiul public”. Social-democratul acuză PNL că, în ciuda declarațiilor făcute, a deschis ușile celor care se plimbă ”din stânga în dreapta”, contând doar interesul de moment, nu cel general al românilor. Senatorul PSD a mai afirmat că ”ce se întâmplă în zilele astea este un dezastru”, decizia politică fiind a unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi: ”doar în această situație”. Totodată, la acuzațiile că PSD ar fi vrut să blocheze bugetul, Cazanciuc a precizat că PSD a depus 30 de amendamente față de PNL care a depus anul trecut 6.000

”Atac personal”

”Asta a vrut PNL, să nu avem dezbatere transparentă pe buget, pentru că sunt lucruri ascunse” a afirmat Cazanciuc, adăugând că ”e un dezastru. Dublul limbaj, d-le Fenechiu, și ipocrizia vor duce acest partid istoric, cu actuala conducere, în istorie. Să tai masiv de la cele mai importante proiecte de infrastructură din România, cum e centura Bacăului, unde sunteți parlamentar de Bacău, e o nenorocire pentru țara asta”. 

Ironie la PSD: Decizia unor iubitori de patrie

”Răspund la atacul personal - n.r. despre Bacău. Dl Cazanciuc vorbea de responsabilitate. Eu sunt convins că, dacă e responsabil, PSD, la Congres, vor decide să susțină demersurile de alegeri anticipate” a răspuns Fenechiu. Senatorul PNL acuză PSD că a pierdut încrederea cetățenilor, dar se bucură în Senat de o majoritate cu care poate bloca proiecte pe care vrea să le facă Guvernul. ”Ce vrea să facă, dom`ne, bun pentru români?” a întrebat Cazanciuc. Fenechiu a continuat ironic: ”Decizia chibzuită a unor iubitori de patrie, precum pesediștii, va fi că facem alegeri anticipate, mergem în fața românilor”. ”EVIDENT” a răspuns Fenechiu apăsat, întrebat dacă se mai discută despre organizarea de alegeri anticipate. 

”E un interes electoral meschin” a acuzat Cazanciuc, afirmând că nu are legătură cu interesul românilor. 

Despre buget, Fenechiu acuză că dacă ar fi fost să aleagă altă variantă decât asumarea, s-ar fi trezit cu”jocuri de culise” din partea PSD care ar fi dus la un ”deficit de neimaginat”. 

Despre Bacău, Fenechiu a recunoscut că au fost alocați mai puțini bani pentru Centura Bacăului, adăugând că ”există instituția rectificării”. ”Eu sunt parlamentar de Bacău, (...) dar îmi doresc să se facă și autostrada Bacău-Brașov.” a mai spus Fenechiu, adăugând că sunt foarte multe proiecte și puțini bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel