Conflict Belgrad - Pristina. Acuze reciproce pentru eşecul ultimei reuniuni

Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei
Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei

Serbia şi Kosovo s-au acuzat marţi reciproc pentru eşecul discuţiilor purtate luni la Berlin la un summit privind Balcanii, deşi au manifestat deschidere faţă de posibilitatea reluării procesului de normalizare a relaţiilor, transmit agenţiile dpa şi EFE.


Preşedintele sârb, Alexandar Vucic, a declarat că nu remarcă niciun interlocutor serios de partea kosovară pentru a continua dialogul întrerupt din luna noiembrie după ce Pristina a impus taxe vamale asupra produselor provenite din Serbia.

Şeful statului sârb a insistat că, atât timp cât aceste taxe nu vor fi eliminate, Belgradul nu va relua negocierile cu Pristina. Totuşi, el a confirmat că guvernul sârb va participa, pe 1 şi 2 iulie la Paris, la o nouă întâlnire cu reprezentanţi kosovari. Preşedintele Vucic a mai afirmat că speră ca reuniunea de luni, găzduită de cancelarul german Angela Merkel împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, să fi ajutat pentru ca până la următoarea întâlnire să se creeze condiţii pentru continuarea dialogului.

Singura soluție, continuarea dialogului

La rândul său, preşedintele kosovar, Hashim Thaci, a spus că întâlnirea de la Berlin a fost 'extrem de dificilă şi s-a încheiat fără rezultate, dar a estimat că singura soluţie este continuarea dialogului. La reuniunea din capitala Germaniei au participat şefi de stat şi de guvern din Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

O nouă întâlnire va fi organizată pe 1 şi 2 iulie de către Franţa şi Germania.

Vezi și Conflict Belgrad - Pristina. Merkel, intervenţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel