Conducta de gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, proiect de importanță națională

Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotărâre prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarat proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

Proiectul prevede interconectarea conductei de gaze naturale din partea de N-V a țării cu cea din N-E, scrie Mediafax. 

„Guvernul a aprobat o Hotărâre inițiată de Ministerul Economiei prin care conducta de transport, gaze naturale, Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarat proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Este vorba despre un proiect în valoare estimată de peste 27 milioane de lei, inclus în planul național de dezvoltare și modernizare al Transgaz, plan aprobat de ANRE", a declarat Nelu Barbu, la finalul ședinței de Guvern.

Cine sunt beneficiarii acestui proiect

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că proiectul prevede interconectarea conductei de gaze naturale din partea de nord vest a țării cu cea din partea de nord est.

„Este un proiect care, odată finalizat, va crea premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de NV al țării cu sistemul de gaze naturale din partea de NE al țării. Prin acest proiect se va asigura acces la gaze naturale pentru toate localitățile aflate pe traseul conductei. Vorbim de aproximativ 35.000 de locuitori, 12 școli gimnaziale, cinci licee, trei spitale șiz eci de cabinete medicale", a adăugat Nelu Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel